granini

ИСТОРИЯ

1960

1965 се ражда granini

Вдъхновен от италианския начин на живот и соковете в страната, Heinz Schürman - вносител на италиански храни, донася вкуса на "la dolce vita" в Германия, наричайки своя портокалов сок “granini Trinkfrucht” (плод за пиене).

1969 - годината на емблематичен дизайн

С новата си нестандартна бутилка granini създава уникална марка. Прозрачна и с релефен външен вид, който никой не може да обърка.

1970

70-те са десетилетието на новите територии

Австрия е първият пазар за granini след Германия. През 1978 Granini навлиза и в Швейцария.

През 1974 granini е марката на цяла една нация

granini е избран за официален доставчик на германския футболен отбор, който печели и световната купа в същата година. Нищо чудно, че марката е позната на 95% от немското население!

През 1975 granini се появява по телевизията

За първи път марката е промотирана чрез телевизионна реклама по два от най-гледаните немски канала.

1980

През 80-те granini се появява на европейските пазари

granini се появява в Испания през 1986, където е лидер на пазара и днес. До края на десетилетието granini може да бъде намерен в 16 държави.

1990

1999 - В подготовка на новото хилядолетие

С колекция от шприц напитки, наречени "Frucht Schorle" (по-късно преименувани на Frucht Prickler"), granini става първата марка в Германия, която предлага плодови сокове с газирана вода в цялата страна, предлагайки нов вкус в сегмента на напитките, базирани на плодове.

2000

През 2002 се появява иновация с нова екологична бутилка

Следвайки успешния старт в Швейцария, новата PET бутилка е представена и на други пазари. Емблематичната форма обаче остава непроменена.

Старт за Румъния през 2006

Появата на granini в Румъния бележи обещаващ старт за присъствието на марката в Източна Европа.

2010

Нови вкусове

Година след година ние работим усърдно, за да създадем най-добрия сок от най-добрите плодове. Никога не спираме да търсим нови вкусове, които ни провокират да развиваме и технологиите си. През 2010 например представихме ултрафината обработка на парченцата плод, което доведе до появата на напълно нов вид сок с по-богат вкус.

2015

На 50 години, но млади

2015 година е много специална, защото в тази година granini бележи 50-тия си рожден ден. Петдесет години наслада от плодовете. Години, изпълнени с идеи, вкус и преживявания. Години, изпълнени със страст: granini - най-добрите плодове.

Днес

granini - най-доброто от плодовете

С изключителен и изтънчен плодов вкус и високо качество, с уникална бутилка - granini доставя плодово удоволствие на хора в повече от 50 държави всеки ден. Затова ние никога не спираме да търсим нови вкусове, за да ти подарим най-доброто изживяване.